Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

2 Noiembrie 2018
Vizualizari: 472
Comentează add

Cei mai mulţi utilizatori ale căror conturi au fost conpromise sunt din Ucraina şi Rusia, însă există printre aceştia şi unii din Marea Britanie, Brazilia, SUA şi din ale ţări.

Datele a zeci de mii de conturi de Facebook scoase la vânzare pe internet

sergiu-stet

 

Date private de la peste 80.000 de conturi de Facebook piratate au fost scoase la vânzare pe internet.

Serviciul BBC în limba rusă a contactat utilizatori ale căror conturi au fost sparte, iar aceştia au confirmat că informaţiile sunt reale. Printre acestea se numără o conversaţie intimă dintre îndrăgostiţi şi nemulţumiri exprimate într-o altă conversaţie, despre un ginere.

Hackerii au afirmat pentru BBC că singurul motiv pentru care au publicat datele pe un segment general al internetului este pentru că vor să obţină bani în schimbul lor şi caută cu disperare să găsească un cumpărător.

Cei mai mulţi utilizatori ale căror conturi au fost conpromise sunt din Ucraina şi Rusia, însă există printre aceştia şi unii din Marea Britanie, Brazilia, Statele Unite şi din ale locuri. Facebook afirmă că sistemele sale de securitate nu au fost compromise şi că datele au fost obţinute, probabil, prin intermediul unor extensii de browsere.

"Am contactat producătorii de browsere pentru a se asigura ca aceste extensii să nu mai fie disponibile pentru a fi descărcate din magazinele lor virtuale", a declarat directorul Facebook, Guy Rosen. 


Etichete Facebookhakericonturicompromisedate private

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live