Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 August 2021
Vizualizari: 189
Comentează add

Premierul Florin Cîţu le-a solicitat public miniştrilor să prezinte datele despre execuţia bugetară.

Datele despre execuţia bugetară

florin-lepadatu

Premierul Florin Cîțu.Foto: gov.ro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Șeful Guvernului le-a cerut din nou joi miniștrilor să îi prezinte datele despre execuția bugetară la jumătatea anului, pe baza cărora va fi făcută în săptămânile viitoare rectificarea bugetară.

Fiecare minister va primi bani în plus, în funcție de execuția bugetară de până acum, iar premierul Florin Cîțu le-a dat timp miniștrilor, până la sfârșitul acestei săptămâni, să spună cum au cheltuit banii alocați la începutul anului; în caz contrar, va face el acest lucru.


Reporter: Andrei Șerban - "Premierul Florin Cîțu s-a declarat nemulțumit că unii miniștri afirmă în spațiul public că au o bună execuție bugetară la mijlocul anului, când în realitate ei nu au alocat niciun ban pentru marile proiecte de care răspund. Florin Cîțu a subliniat din nou că bani în plus la rectificarea bugetară, care se va face luna aceasta, vor primi doar miniștrii care au cheltuit bugetul; și dorește explicații suplimentare de la miniștrii care nu au o execuție bugetară bună.


Florin Cîţu: Sunt 20 de miliarde de lei aproape credite bugetare care nu au fost cheltuite. Multe dintre ele sunt la investiții, unele sunt la fonduri europene. De aceea am spus că nu sunt mulțumit de execuția bugetară și acest lucru se vede aproape în toate ministerele. Vreau să fie foarte clar, nu ne batem joc de banii românilor! Cine nu a cheltuit banii până acum trebuie să vină cu explicații foarte bune, pentru că nu putem să punem bani, să alocăm resurse în buget și să le ținem acolo degeaba. Sunt ministere unde avem proiecte cu execuție zero după șase luni de zile.

Săptămâna viitoare, rectificarea bugetară va fi discutată în interiorul coaliției de guvernare și apoi ea va fi pusă în dezbatere publică."


Etichete cîţu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live