Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 August 2018
Vizualizari: 355
Comentează add

România a înregistrat în 2017 cel mai mic preţ la gazele naturale destinate consumatorilor casnici din rândul ţărilor membre UE, conform datelor Oficiului European de Statistică.

Date EUROSTAT privind preţurile la energie pentru consumatorii casnici

radiojurnal

România a înregistrat în 2017 cel mai mic preţ la gazele naturale destinate consumatorilor casnici din rândul ţărilor membre ale UE, conform datelor Oficiului European de Statistică - EUROSTAT publicate astăzi.

Pentru prima dată, EUROSTAT a publicat preturile pentru gazele naturale şi electricitate în cadrul unui raport realizat după alte criterii decât până acum, care reflectă consumul gospodăriilor.

Preţurile variază de al o ţară la alta, în funcţie de condiţiile de furnizare şi cerere, inclusiv situaţia geopolitică, mixul naţional de energie, costurile cu reţeaua de distribuţie şi condiţiile meteo.

Cel mai scăzut preţ pe KW/oră al gazelor naturale destinate consumatorilor casnici se înregistra anul trecut în România - 3 cenţi, iar cel mai ridicat în Suedia - 12 cenţi, în timp ce în majoritatea statelor membre ale UE preţul era de sub 8 eurocenţi pe KW/oră.

Tariful electricităţii plătit de consumatorii casnici tot în 2017 varia de la 10 cenţi pe KW/oră în Bulgaria la 11 eurocenţi în Lituania şi Ungaria, 12 în Croaţia şi România, până la 28 în Belgia, în timp ce în majoritatea statelor membre tariful era cuprins între 10 şi 20 de eurocenţi.


Etichete gazecurentpreturiconsumatori casnici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live