Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Roman Muşat

24 Aprilie 2015
Vizualizari: 962
Comentează add

Fostul ministru al finanţelor Darius Vâlcov rămâne în arest, după ce instanţa supremă i-a prelungit mandatul de arestare până la data de 24 mai.

Darius Vâlcov rămâne în spatele gratiilor

roman-musat

Darius Vâlcov. Foto: Arhivă.

Fostul ministru al finanţelor Darius Vâlcov rămâne în arest, după ce instanţa supremă a admis definitiv contestaţia Direcţiei Naţionale Anti-Corupţie şi i-a prelungit mandatul de arestare până la data de 24 mai.

Decizia vine după ce, la începutul săptămânii, fostul demnitar fusese plasat în arest la domiciliu.

În acest dosar, Darius Vâlcov este acuzat de procurorii anti-corupţie de trafic de influenţă pentru că, în perioada când era primar al oraşului Slatina, ar fi primit două milioane de euro de la administratorul unei companii, în schimbul favorizării acestei societăţi la câştigarea unor licitaţii.

DNA a mai cerut arestarea fostului demnitar într-un alt dosar pentru că s-a ocupat cu operaţiuni financiare incompatibile cu funcţiile publice, deţinute începând din 2011.

În urma percheziţiilor, oamenii legii au găsit peste 100 de tablouri, printre care unele valoroase, despre care există indicii că ar fi fost achiziţionate de Darius Vâlcov prin interpuşi, cu banii presupus obţinuţi din comiterea infracţiunilor pentru care este cercetat. 


Etichete ÎCCJarest la domiciliuDNAprelungirea arestului preventivtrafic de influenţăpunere sub acuzareprocurori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live