Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ramona Alexandrescu

8 Octombrie 2017
Vizualizari: 1265
Comentează add

Românii din afara granițelor din Moldova și Ucraina mai precis din Chișinău și Cernauti vor fi sprijiniți in proiectele lor viitoare, a spus primarul sectorului 1 Daniel Tudorache.

Daniel Tudorache: Românii din afara granițelor vor fi sprijiniți

ramona-alexandrescu

   Foto: Ramona Alexandrescu

Romanii din afara granițelor din Moldova și Ucraina mai precis din Chișinău și Cernauti vor fi sprijiniți in proiectele lor viitoare, a spus primarul sectorului 1 Daniel Tudorache.
 
Acesta a mai spus in prezenta primarului Oleksey Kaspruk și a prim-viceguvernatoruluo al Regiunii Cernauti Pavliuck Mykhailo ca in prezent relațiile cu Chișinăul sunt mai avansate decât cele cu autoritățile din Cernauti.
 
Din bugetul local va fi alocat 1 milion de euro pentru proiectele autorității locale din Chișinău .
Pe viitor se va găsi calea legală astfel încât sa putem finanța aceste  proiecte.
 
Acesta a mai spus ca primarul general al Capitalei Gabriela Firea si a dat acordul pentru o întâlnire cu primarul din Cernauti in viitorul apropiat.
 
Timp de 3 zile o delegație a Primăriei sectorului 1 condusă de primarul Daniel Tudorache, împreuna cu oficiali ai Ambasadei României in Ukraina, ai Consulatului  Roman la Cernauti și reprezentanții ministerului Romanilor de Pretutindeni au fost invitați la aniversarea celor 609 ani de atestare documentare a orașului Cernauti.

Etichete cernautichisinaudaniel Tudorachesprijin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live