Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

14 Aprilie 2021
Vizualizari: 260
Comentează add

Autoritatea daneză pentru sănătate a confirmat miercuri că va înceta să utilizeze în totalitate vaccinul AstraZeneca în programul său de vaccinare anti-Covid, transmite Reuters.

Danemarca exclude vaccinul AstraZeneca din campania de imunizare

razvan-stancu

Copenhaga. Foto: Răzvan Stancu.

Autoritatea daneză pentru sănătate a confirmat miercuri că va înceta să utilizeze în totalitate vaccinul AstraZeneca în programul său de vaccinare, transmite Reuters.

"Autoritatea daneză pentru sănătate a decis să continue vaccinarea împotriva COVID-19 fără vaccinul de la AstraZeneca", se arată într-un comunicat.

AstraZeneca a transmis miercuri că respectă decizia autorităților daneze de reglementare din domeniul sănătății de a înceta complet utilizarea vaccinului anti-COVID-19 al companiei din cauza unei posibile legături cu cazurile foarte rare de apariţie a cheagurilor de sânge.

"Recunoaștem și respectăm decizia adoptată de Sundhedsstyrelsen (agenția de sănătate) din Danemarca", se afirmă într-un comunicat al companiei, în care se adaugă că fiecare țară decide în ceea ce priveşte programele de vaccinare, pe baza condițiilor locale.

"Vom continua să colaborăm cu autoritățile de reglementare și autoritățile locale pentru a furniza toate datele disponibile necesare deciziilor lor", se menţionează în comunicat.

Agenţia Europeană a Medicamentului a transmis că există o asociere puternică între vaccinul AstraZeneca şi cazurile extem de rare de formare a cheagurilor de sânge, dar nicio legătură dovedită.


 


Etichete danemarcaastrazenecavaccinarecoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live