Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

10 Septembrie 2015
Vizualizari: 1156
Comentează add

Poliţia daneză a a suspendat, ieri, legăturile feroviare cu Germania şi a închis o autostradă care leagă cele două ţări pentru a-i opri pe imigranţii care se îndreptau spre Suedia.

Danemarca a încercat să oprească fluxul de refugiaţi spre Suedia

catalin-gombos

Tren oprit de poliţia daneză în apropierea graniţei cu Germania. Foto: washingtonpost.com.

Danemarca a suspendat, ieri, legăturile feroviare cu Germania şi a închis o autostradă care leagă cele două ţări, în încercarea de a opri fluxul de refugiaţi care vor să tranziteze ţara către Suedia.

Între timp, în Ungaria, o altă ţară de tranzit, armata a început să se pregătească pentru eventualitatea în care i se va cere să participe la operaţiuni de control la frontieră.

Două trenuri, în care se aflau peste 200 de refugiaţi, au fost oprite la graniţa dintre Germania şi Danemarca, în timp ce autostrada a fost blocată, după ce alţi 300 de refugiaţi, între care şi copii, au început să meargă pe ea.

Reuters notează că imigranţii - cei mai mulţi dintre ei venind din Siria, de unde au fugit de grupări extremiste ca Statul Islamic - îşi doresc să ajungă în Suedia, ţară care, la fel ca şi Germania, le oferă refugiaţilor beneficii mai mari decât alte state europene.

Acesta este, de altfel, şi motivul pentru care numeroşi imigranţi refuză să fie înregistraţi în ţările pe care le tranzitează în drum spre Germania şi Suedia, întrucât acest lucru ar însemna că primesc statutul de refugiaţi în ţările respective.

Una dintre acestea este Ungaria. Imigranţii continuă să sosească în ţara vecină, în ciuda faptului că a construit, la graniţa cu Serbia, un gard care ar trebui să oprească fluxul de persoane.

Guvernul de la Budapesta pregăteşte, în prezent, un proiect de lege care să permită folosirea armatei pentru controlul frontierelor.

Premierul Viktor Orban a declarat că legea nu poate fi adoptată mai devreme de 20 septembrie, însă armata a organizat, deja, ieri, primele exerciţii militare de control al frontierei. 


Etichete Danemarcagraniţa cu Germaniaimigranţi în drum spre Suedia. trenuri blocateautostradă închisăUngariarefugiaţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live