Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

23 Decembrie 2018
Vizualizari: 643
Comentează add

România susţine integrarea Serbiei în Uniunea Europeană - acesta a fost mesajul transmis la Belgrad de premierul Viorica Dăncilă preşedintelui sârb, Aleksandar Vučić.

Dăncilă: România susţine drumul european al Serbiei

petruta-obrejan

Foto: gov.ro.

România susţine integrarea Serbiei în Uniunea Europeană - acesta a fost mesajul transmis la Belgrad de premierul Viorica Dăncilă preşedintelui sârb, Aleksandar Vučić.

Viorica Dăncilă l-a invitat pe şeful statului sârb să efectueze o vizită la Bucureşti, în timpul preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene.

Trimisul nostru special, Petruţa Obrejan, a urmărit declaraţiile liderilor care au participat la reuniunea în format cvadrilateral România-Bulgaria-Serbia-Grecia. 

Reporter: Petruţa Obrejan - Prioritățile viitoarei președinții a României la Consiliul Uniunii Europene au fost prezentate la Belgrad de premierul Viorica Dăncilă. Ea a spus că un accent deosebit se va pune pe politica de coeziune, dar și pe extinderea Uniunii Europene spre Balcanii de Vest.


Viorica Dăncilă: Statele care vor să adere la Uniunea Europeană, statele din Balcanii de Vest, care fac pași importanți în acest sens, să fie evaluate pe baza meritelor proprii și să facă progrese în timpul președinției rotative deținute de către România.


Reporter: Premierul bulgar, Boiko Borisov, crede că s-au făcut eforturi, însă nu suficiente, în ceea ce privește politica de azil și migrația, însă viitoarea președinție română la Consiliul Uniunii Europene ar putea face mai mult. Balcanii au nevoie, în opinia premierului grec, Alexis Tsipras, nu numai de proiecte de infrastructură rutieră, feroviară sau în plan energetic, ci și de o nouă dinamică geo-politică.


Etichete viorica dancilapremierserbiabelgrad

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live