Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Iunie 2018
Vizualizari: 890
Comentează add

Prim ministrul a subliniat că exercitarea cu succes a acestui mandat va consolida statutul şi reputaţia internaţională a României.

Dăncilă a prezentat stadiul pregătirilor pentru preşedinţia Consiliului UE Dăncilă a prezentat stadiul pregătirilor pentru preşedinţia Consiliului UE - Conține video

radiojurnal

Foto: gov.ro.

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat în plenul reunit al Parlamentului stadiul pregătirilor şi principalele teme pe care România şi le propune pentru asigurarea, anul viitor, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Prim ministrul a subliniat că exercitarea cu succes a acestui mandat va consolida statutul şi reputaţia internaţională a României.

Viorica Dăncilă a mai spus că printre obiective se numără : asigurarea securităţii frontierelor externe ale Uniunii, implementarea mecanismului de evaluare Schengen, dar şi sprijinirea aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova.

Proteste în Parlament

În timpul discursului prim ministrului în faţa camerelor reunite, dar şi după, pe holurile Parlamentului un grup de persoane, majoritatea tineri, au protestat şi au cerut demisia premierului Viorica Dăncilă şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Protest este, la această oră, şi în faţa Parlamentului.

După cum ne-a transmis redactorul nostru, Bogdan Isopescu, câteva zeci de persoane manifestează, nemulţumite de modificarea de către actuala putere a legilor justiţiei şi a Codului de procedură penală.

Ei solicită retragerea acestor schimbări şi cer dizolvarea Legislativului şi alegeri anticipate.

VIDEO: Stadiul pregătirilor pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE.


Etichete viorica dancilapremierguvernparlamentpresedintia consiliului ueprotestelegile justitiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live