Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1359
Comentează add

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a apreciat drept imorală atitudinea PNL faţă de social-democraţi şi jignitoare faţă de conservatori.

Dan Voiculescu critică PNL

radiojurnal

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu. Foto: Arhivă.

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu a declarat sâmbătă, că este obligaţia conservatorilor să se pregătească pentru alegerile de anul viitor şi să refuze un rol minor în interiorul USL.

El a criticat atitudinea PNL faţă de partenerii de alianţă şi a apreciat drept imorală atitudinea liberalilor faţă de social-democraţi şi jignitoare faţă de conservatori.

Potrivit lui Dan Voiculescu, PNL ar încerca să se împrietenească cu PDL şi cu Traian Băsescu, pentru a obţine rezultate maxime în alegerile de anul viitor, relatează redactorul RRA Alina Bordeiaşu.

În replică, purtătorul de cuvânt al liberalilor, Cristina Pocora, spune că PNL nu încearcă să se apropie de şeful statului şi că PC ar trebui să îşi amintească faptul că este într-o alianţă cu liberalii, şi că problemele trebuie discutate în interior.

Într-un comunicat de presă, ea a subliniat că nu a existat niciodată un atac neloial al PNL la adresa unui membru PC din guvern.

PC, pe cont propriu la europarlamentare

Partidul Conservator va participa singur la alegerile europarlamentare de anul viitor.

Anunţul a fost făcut sâmbătă de liderul formaţiunii, Daniel Constantin, la reuniunea Consiliului Naţional al PC, desfăşurată în Capitală.

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, spunea că alegerile europarlamentare reprezintă cea mai mare provocare pentru conservatori, care îşi vor putea dovedi forţa politică în această competiţie.

"Sunt convins că putem, ca partid, să obţinem peste 9% la alegerile europarlamentare. În egală măsură sunt convins, după discuţia cu dvs, că acolo unde vor exista procente sub limita admisă, de 5% la nivel de judeţ, există demnitatea şi angajamentul fiecăruia dintre dvs să facem pasul înapoi şi să dăm ocazia partidului, cu lideri noi, să se dezvolte pe mai departe", a declarat liderul PC.

Daniel Constantin mai spunea că după europarlamentare va convoca un congres în care să fie analizate rezultatele obţinute.

În privinţa colaborării din teritoriu cu liberalii, Daniel Constantin spunea că lucrurile s-au îmbunătăţit şi sunt foarte puţine filiale în care nu există protocoale de colaborare.


Etichete PNLPartidul ConservatorDan VoiculescualegeriPDLUSLCristina PocoraTraian Băsescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live