Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Vineri, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

20 Decembrie 2018
Vizualizari: 468
Comentează add

Fostul senator Dan Şova, fostul ministru al energiei Constantin Niţă şi fostul şef al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja eliberaţi- ÎCCJ a decis aseară, suspendare a pedepsei

Dan Şova, Constantin Niţă şi Rudel Obreja- eliberaţi din închisoare

diana-surdu

 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a dispus aseară suspendarea executării pedepselor în dosarele în care au fost condamnaţi fostul senator Dan Şova, fostul ministru al energiei Constantin Niţă şi fostul şef al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja.

Completul 2 Penal de cinci magistraţi a decis în fiecare caz punerea de îndată în libertate a inculpaţilor până la soluţionarea definitivă a contestaţiei în anulare, cale extraordinară de atac.

Magistraţii au admis contestaţiile lui Dan Şova, Constantin Niţă şi Rudel Obreja şi au stabilit termen 21 ianuarie pentru discutarea acestor contestaţii. Până la acest termen, completul a suspendat deciziile prin care condamnaţii au ajuns în spatele gratiilor.

Dan Şova este în detenţie din iunie 2018, după o pedeapsă definitvă de trei ani cu executare în dosarul CET Govora; fostul ministru Constantin Niţă are o condamnare de patru ani, primită tot în vara acestui an, tot pentru trafic de influenţă, iar Rudel Obreja a fost condamnat în dosarul Gala Bute la cinci ani, tot în iunie.

Pe rolul Înaltei Curţi au fost înregistrate zeci de contestaţii în anulare, printre care şi cele ale Elenei Udrea sau Alinei Bica.

Anul acesta, completurile de cinci judecători au fost trase la sorţi de instanţa supremă de trei ori, în urma modificării Legii 304 privind organizarea judiciară, a deciziei Curţii Constituţionale la sesizarea Guvernului şi a contestaţiei liderului Liviu Dragnea la Curtea de Apel Bucureşti.


Etichete Dan ŞovaConstantin NiţăRudel ObrejaICCJUdreaBicaLiviu DragneaCurtea de Apel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live