Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mihaela Helmis

21 Martie 2012
Vizualizari: 1716
Comentează add

"O felie de poezie", în ediţia din această seară, împreună cu poetul Dan Mircea Cipariu.

Dan Mircea Cipariu Dan Mircea Cipariu - Conține audio

mihaela-helmis

În România apare săptămânal cel puţin câte un volum de versuri, apar zeci de pagini de poezie în revistele culturale, se citeşte în cenacluri, se învaţă poezii la ora de limba română , se decernează premii pentru poezie.

Recent s-a anunţat de la Milano că poetul Adrian Munteanu din Braşov e unul dintre cei 3 laureaţi ai premiilor NUX, iar dintr-un festival internaţional de poezie a venit spre noi zvon că poeţii români se "bat "- în forţă şi expresivitate -cu poeţii sârbi!

E Ziua mondiala a poeziei şi azi poeţii se află în sărbătoare, dar şi la întâlnire cu cei pentru care, până la urmă, scriu şi comunică : la Bucureşti poetul Dan Mircea Cipariu, preşedinte al Secţiei de poezie a Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti coordonează un adevărat mataron poetic : poeţi, muzică, dezbateri, versuri rostite sau inscripţionate pe autentice torturi de ciocolată, dar şi cărti.

"O felie de poezie", e titlul unui adevarat miting poetic organizat  în foaierul Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti şi tot de ziua poeziei este lansată şi antologia "Ziua Mondială a Poeziei/ Maratonul de Poezie, Blues şi Jazz," ediţia 2012,  incluzând poeme semnate de 43 de poeţi din generaţii şi geografii literare diferite.

Pe lângă toate acestea, poetul Dan Mircea Cipariu a găsit timp să se afle şi la microfonul emisiunii Semnături celebre şi aduce  din Fonoteca de aur a Radiodiduziunii câteva dintre vocile inconfundabile ale POEŢILOR.

Audio:


Etichete semnături celebrepoeziepoeţiDan Mircea Cipariu

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live