Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Comandaşu

28 Septembrie 2012
Vizualizari: 2441
Comentează add

Ziua 7: Sâmbătă, punctul final al Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio "Radiro" va fi pus, la Sala Mare a Palatului, de Dan Grigore şi Orchestra Simfonică BBC.

Dan Grigore şi Orchestra Simfonică BBC, în încheierea RadiRo

cristina-comandasu

Dan Grigore. Foto: Agerpres

Punctul final al Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio „Radiro” va fi pus sâmbătă, 29 septembrie, la Sala Mare a Palatului, cu un concert care va rămâne, probabil, pentru multă vreme în memoria publicului românesc.

Orchestra Simfonică BBC, în cea de-a doua apariţie a sa pe scena Festivalului, va fi condusă de unul dintre cei mai importanţi reprezentaţi ai şcolii de dirijat finlandeze – Jukka Pekka Saraste, cel care a ocupat poziţia de dirijor principal invitat al ansamblului britanic între anii 2002 şi 2005.

Solist va fi unul dintre cei mai iubiţi şi mai apreciaţi pianişti români – Dan Grigore, cel despre care muzicieni precum Mihail Jora sau Sergiu Celibidache vorbeau în termeni superlativi.

Dan Grigore va interpreta la Sala Mare a Palatului partitura solistică a Rapsodiei scrise de Serghei Rahmaninov pe o temă de Paganini.

Programul dirijat de Jukka Pekka Saraste este completat de Rapsodia română op.11 nr.2 de George Enescu şi Simfonia a IV-a de Dmitri Şostakovici.

Concertul va fi transmis în direct de Radio România Muzical, Radio România Cultural şi Radio Tg. Mureş, cu începere de la ora 19.30.

Mai multe informaţii despre pot fi găsite pe site-ul Festivalului RadiRo

Transmisia live a festivalului o puteţi urmări aici.


Etichete RadiRofestivalorchestreJukka-Pekka SarasteDan GrigoreOrchestra Simfonică BBCSala Palatului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live