Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

15 Februarie 2021
Vizualizari: 195
Comentează add

Proiectul de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari se va afla pe agenda de mâine a birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

Dan Barna: Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

alina-bordeiasu

  

Proiectul de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari se va afla pe agenda de mâine a birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Dan Barna, după ședința liderilor coaliţiei aflate la guvernare. Alina Bordeiaşu vine cu detalii, în direct de la Palatul Parlamentului. Bună ziua, Alina!
 
Reporter: Bună ziua! Vicepremierul Dan Barna a declarat, la finalul ședinței coaliției de guvernare, că subiectul eliminării pensiilor speciale nu este abandonat, ci dimpotrivă, se va afla marţi pe agenda conducerii Parlamentului.
 
El a explicat că fiecare categorie de pensie trebuie să aibă o reglementare separată pentru a se evita problemele de constituționalitate.
 
În final, vrem să rezolvăm întreaga situație cu pensiile speciale şi începem cu cele ale parlamentarilor - mai spunea vicepremierul.
 
Dan Barna a mai spus că sporurile pentru sectorul bugetar vor fi reglementate prin legea salarizării unitare și nu vor fi eliminate prin legea bugetului de stat.
 
În context, vicepremierul a anunțat că joi va avea loc ședința de guvern în care va fi adoptat bugetul de stat.
 
Actuala coaliție și-a stabilit și prioritățile de după adoptarea bugetului în parlament, și anume campania de vaccinare, eliminarea MCV, Mecanismul de Cooperare și Verificare și relansarea economiei.
 
(PH)

Etichete Dan Barnapensii specialaparlamentari(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live