Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Februarie 2021
Vizualizari: 546
Comentează add

Elevii vor beneficia în continuare de gratuitate pentru transportul feroviar - dă asigurări vicepremierul Dan Barna într-o postare pe o reţea de socializare.

Dan Barna: Elevii vor beneficia de gratuitate la transportul feroviar

radiojurnal

     Foto: Arhiva/ Agerpres

Elevii vor beneficia în continuare de gratuitate pentru transportul feroviar - dă asigurări vicepremierul Dan Barna într-o postare pe o reţea de socializare.
 
El le-a explicat reprezentanţilor Consiliului Naţional al Elevilor, care au protestat astăzi în Piaţa Victoriei, că în noul buget Guvernul va ţine cont de dificultatea cu care mulţi dintre aceştia se confruntă când trebuie să călătorească din localitatea de domiciliu spre cea în care se află unitatea de învăţământ.
 
Potrivit redactorului nostru Felicia Mocanu, şi reprezentanţii studenţilor au discutat astăzi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.
 
Reporter: Felicia Mocanu - Horia Oniţa, preşedintele ANOSR a declarat că în urma celor două ore de discuţii cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, acesta şi-a asumat poziţia de a oferi studenţilor gratuitate în mod nelimitat la călătoriile cu transportul feroviar pe traseul de la localitatea de domiciliu până în centrul universitar şi retur.
 
De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor i-a asigurat pe studenţi că susţine dezideratul ANOSR, inclus în programul de guvernare, privind asigurarea participării studenţilor cu drept de vot într-un procent de 25% în toate structurile decizionale relevante, inclusiv în alegerea rectorilor.
 
Horia Oniţa: /.../ propunerea Guvernului inserată în proiectul de ordonanţă de urgenţă a Guvernului, care prevede reducerea /.../ studenţilor cu 50% la toate călătoriile cu trenul, preşedintele Camerei Deputaţilor ne-a transmis că susţine un amendament la această măsură,  în sensul adăugării gratuităţii nelimitate pentru studenţi la transportul feroviar, clasa a II-a, pentru biletele de la centrul universitar la localitatea de domiciliu şi retur.
 
Reporter: La rândul său, Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor a prezentat astăzi într-o întâlnire cu vicepremierul Dan Barna propunerea de a nu elimina gratuitatea transportului elevilor. Concluzia discuţiei a fost clară:
 
Rareş Voicu: Vicepremierul a fost de acord cu această propunere şi cu Guvernul va acţiona în consecinţă, în urma a ceea ce /.../ vicepremierul. 
 
(PH)

Etichete Dan BarnaLudovic Orbantransport feroviar gratuitelevistudenti(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live