Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Septembrie 2019
Vizualizari: 311
Comentează add

Dan Barna spune că Viorica Dăncilă trebuie să vină în parlament şi face apel la partidele de opoziţie să semneze pactul pentru alegeri anticipate.

Dan Barna, apel pentru alegeri anticipate

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Dan Barna spune că Viorica Dăncilă trebuie să vină în parlament şi face apel la partidele de opoziţie să semneze pactul pentru alegeri anticipate.

El mai susţine că acest proces ar trebui să înceapă cu moţiunea de cenzură. Dan Barna: "Termenele constituţionale sunt foarte clare.

Dacă trece moţiunea de cenzură în săptămâna următoare, în săptămânile următoare, urmează apoi o perioadă de 60 de zile în care preşedintele ar putea să nominalizeze doi premieri, care să fie respinşi în parlament, într-un termen de 60 de zile, minim doi premieri, acea prevedere constituţională, după care vom avea alegerile prezidenţiale.

Preşedintele nu poate dizolva parlamentul, fiind în ultimele şase luni de mandat, dar vor urma alegerile prezidenţiale, vom avea un nou preşedinte.

Din momentul în care s-ar dizolva parlamentul, ar urma maxim trei luni de organizare de alegeri.

Asta ar însemna că am putea avea alegeri în februarie sau martie, fără niciun fel de problemă."

Iar preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că premierul Viorica Dăncilă încalcă legea fundamentală prin refuzul de a se prezenta în parlament pentru a cere votul asupra remanierii guvernului şi a susţinut că actualul executiv se află în ilegalitate, precizează Rador.


Etichete Dan Barna

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live