Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Mai 2021
Vizualizari: 286
Comentează add

Este un angajament ferm al actualei coaliţii pentru o nouă lege a pensiilor - a afirmat Dan Barna.

Dan Barna: La Ministerul Muncii se lucrează la o nouă lege a pensiilor

radiojurnal

   Vicepremierul Dan Barna. Foto: gov.ro.

Vicepremierul Dan Barna, copreședinte al USR PLUS, a declarat că la Ministerul Muncii se lucrează în prezent la o nouă lege a pensiilor, deoarece acest sistem nu poate să rămână sustenabil fără unele modificări, în contextul în care generațiile numite ,,decreței“ se îndreaptă spre vârsta de retragere din activitate.

Este un angajament ferm al actualei coaliţii pentru o nouă lege a pensiilor - a afirmat Dan Barna, la Palatul Parlamentului.

El a explicat că speranța de viață a crescut peste tot și că este o politică la nivel european de a mări vârsta de pensionare.

Persoanele care doresc să se pensioneze, dar nu au stagiul de cotizare, pot să își plătească anticipat contribuțiile de asigurări sociale. Plata se poate face însă pentru perioade de cel mult șase ani.

Parlamentul a adoptat ieri Ordonanța de Urgență care stabilește acest cadru legal.

Plata se poate efectua într-o singură tranșă sau eșalonat în tranșe lunare până la data de 31 august 2023 - potrivit proiectului.

Deputatul USR PLUS, Simina Tulbure, spune că proiectul îi avantajează cel mai mult pe românii din diaspora.

Simina Tulbure: Acest proiect este o oportunitate atât pentru românii din ţară, cât şi pentru numeroşi români din afara ţării, majoritatea neîndeplinind condiţiile prevăzute de lege cu privire la stagiul de cotizare şi nefiind asiguraţi la sistemul public din România în anumite perioade. Este un pas important pentru protejarea dreptului la pensie, în special a românilor din diaspora care au fost neglijaţi ani la rând de către ţara lor de origine.
 
Potrivit calculelor făcute de presă, vechimea maximă care poate fi cumpărată cea de șase ani costă aproximativ 23.000 de lei.
 
 

Etichete legea pensiilorDan BarnaSimina Tulbure(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live