Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 20 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

25 Septembrie 2018
Vizualizari: 312
Comentează add

Ministrul Petre Daea a anunţat că joi va merge la Comisia Europeană pentru a discuta concret despre despăgubirile ce trebuie acordate în urma pestei porcine africane.

Daea: joi se discută la CE cum se pot obţine bani pentru pesta porcină

radu-dobritoiu

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că joi va merge la Comisia Europeană pentru a discuta concret despre despăgubirile ce trebuie acordate în urma pestei porcine africane, astfel încât să fie aduşi banii la bugetul de stat.

'Am fost ieri la Consiliul de miniştri la Viena. Am vorbit cu comisarul Hogan. Joi mă duc la Comisie, discutăm concret cum putem să luăm banii de acolo, pentru că trebuie o serie întreagă de documente ce trebuie duse, situaţiile exacte, pentru a putea fi corect aşezate în procedurile pe care le susţine Uniunea Europeană. Suntem în contact cu Comisia uropeană şi evident vom face ce trebuie în aşa fel încât să aducem banii la bugetul stat, aşa cum am făcut de fiecare dată', a afirmat Daea, la Palatul Parlamentului.

Potrivit datelor prezentate de acesta, despăgubirile au fost date în cazul a peste 4.000 dintre cele 6.000 de dosare autorizate, în total fiind vorba despre 71 de milioane e lei.

'Cu ce s-a dat şi azi, se apropie de final o asemenea acţiune foarte importantă. În total este vorba de 71 milioane lei şi vor fi finalizate în următoarele săptămâni, având în vedere procedurile care trebuie îndeplinite. Aceste dosare se realizează la faţa locului, în faţa proprietarului căruia i s-a luat porcul respectiv, apoi urmează un traseu al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare, responsabilă din acest punct de vedere. Ei iau banii, ei distribuie aceste sume către cei afectaţi. Este vorba despre fonduri naţionale acum şi apoi europene', a mai spus Daea.

Pe de altă parte, ministrul Agriculturii a subliniat că 's-a dispus ca şi România să primească un avans de 70% din plăţile directe, iar pe data de 16 octombrie, 'la minutul 1 din cumpăna nopţii' vom dat drumul la subvenţii pentru fermieri.


Etichete pesta porcina africanadespagubiri pesta porcina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live