Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Octombrie 2021
Vizualizari: 213
Comentează add

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, spune că, dacă USR va fi invitată la negocieri, va încerca să convingă liberalii să meargă pe soluţia unui guvern de coaliţie.

Dacian Cioloş: USR nu a fost invitată la negocieri

florin-lepadatu

  

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, spune că formaţiunea sa nu a fost invitată până acum la nicio negociere cu premierul desemnat Nicolae Ciucă sau cu PNL, dar dacă va fi invitată, va încerca să convingă liberalii să meargă pe soluţia unui guvern de coaliţie, cu susţinere majoritară în Parlament. USR, pe de altă parte,  nu intenţionează să sprijine un guvern minoritar, care are deja susţinerea PSD, a mai declarat preşedintele partidului, Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș: Nici nu mai contează cum va vota USR-ul, atâta vreme cât PNL-ul a anunțat că are deja susținere în Parlament. Și am înțeles că PSD-ul a anunțat, la fel, că poate să susțină un astfel de guvern minoritar. Deci, foarte probabil, pare să existe deja o înțelegere între PNL și PSD, o înțelegere cu care, probabil, se simt confortabil și unii și ceilalți, deci nu se mai pune problema unei susțineri din partea USR.
 
După ce preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă drept şef al executivului, UDMR a anunţat că este deschisă la dialog. Social-democraţii au spus că vor discuta cu noul premier desemnat, dacă vor fi invitaţi, în timp ce AUR a anunţat că nu va susţine un guvern condus de acest general, transmite RADOR.
 

Etichete Dacian CiolosUSR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live