Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

18 Octombrie 2021
Vizualizari: 117
Comentează add

Un congresman american a avertizat că un test al unei rachete supersonice efectuat de China ar trebui să fie considerat un îndemn la acţiune pentru Statele Unite.

Dacă nu își schimbă abordarea "SUA ar putea pierde un război rece cu China"

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Un congresman american a avertizat că un test al unei rachete supersonice efectuat de China ar trebui să fie considerat un îndemn la acţiune pentru Statele Unite, transmite corespondentul BBC.
 
Mike Gallagher, care este membru al Comisiei pentru afaceri internaţionale din Camera Reprezentanţilor, a declarat că dacă Washingtonul îşi păstrează abordarea actuală, acesta va pierde un nou război rece cu China în urmărtorii zece ani.
 
Proba rachetei a fost menţionată sâmbătă de ziarul britanic Financial Times.
 
Demetri Sevastopulo este unul dintre jurnaliştii implicaţi. "În luna august, China a lansat în secret o rachetă care este una obişnuită pentru programul lor spaţial, dar care transporta un vehicul planor supersonic. Acesta a făcut o rotaţie în jurul Pământului, după care a accelerat către ţinta lui, despre care nu ştim ce era. A ratat ţinta la aproximativ 20 de kilometri, dar sursele mele susţin că până la acel moment acesta demonstrase deja capacităţi foarte avansate pe care experţii din armata şi serviciile de informaţii ale Statelor Unite nu credeau că statul chinez le stăpâneşte deja", a declarat el.

Etichete supersonicrachetăChinaSUAMike Gallagher

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live