Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Alina Bujancă

27 Martie 2013
Vizualizari: 2178
Comentează add

9 adolescenţi din Timişoara pasionaţi de literatură şi-au creat un blog comun, intitulat „ Fumuri de cuvinte”.

Dă un „ like” pentru poezie! Dă un „ like” pentru poezie! - Conține audio

alina-bujanca

Tinerii scriitori și blogul lor (foto: Alina Bujancă)

Până nu demult şi-au postat creaţiile pe blogurile personale, însă la iniţiativa lui Andrei Surugiu, elev în clasa a X-a la Liceul de muzică „ Ion Vidu”, care are deja publicată o carte de poezii, „s-au  mutat” pe blogul comun, unde speră să aibă un impact mai puternic asupra generaţiei lor.

În timp ce mulţi dintre liceenii din ziua de astăzi îşi pierd vremea prin cluburi şi pe facebook, adolescenţii, reuniţi în comunitatea „Fumuri de cuvinte” încearcă să cultive alte valori, să schimbe opiniile colegilor lor, să-i determine să citească mai mult, să-şi depăşească mediocritatea dar şi să le arate persoanelor de toate vârstele cine sunt ei cu adevărat.

„ În blogul acesta sunt investite infinite speranţe, încrederi, emoţii, dorinţe, sentimente, trăiri. La urma urmei, fiinţa noastră în întregime” - scrie Andrei pe blog. Sinceritatea lor reiese din bucuria pe care o trăiesc la fiecare” like”, la fiecare vot pe care îl primesc din partea cititorilor.” Este, cred, ceea ce ne determină să mergem mai departe” spun tinerii scriitori, care declară că nu sunt un cenaclu, dar, pe viitor, ar putea deveni. Obiectivul lor este de a publica o măcar o carte în comun. Până atunci, nu se întâlnesc doar în mediul virtual ci fac şedinţe într-un atelier privat, comentează pe marginea textelor, propun subiecte de dezbatere, îşi mărturisesc frământarile şi …zâmbesc!

Poate veţi mai auzi de Andrei Surugiu, Eliza Rotaru, Andreea Teban, Man Graţian, Diana Fofiu, Larisa, Andreea Gancea, Bogdan Sebastian, Bogdan Aioanei si Tia Mc Pierce. Poate peste ani, vă veti intalni cu cărţile lor, născute din „ Fumuri de cuvinte”. Nu au nevoie decît de un „ like” pe blog, pentru a fi încurajaţi să devină o nouă generaţie de scriitori.
 
Alina Bujancă are detalii:


Etichete fumuri de cuvintescriitoriliteraturăbloguriTimișoaraAndrei SurugiuEliza RotaruAndreea TebanMan GraţianDiana FofiuLarisaAndreea GanceaBogdan SebastianBogdan AioaneiTia Mc Pierce

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live