Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 08 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Octombrie 2017
Vizualizari: 907
Comentează add

Preşedintele Comisiei economice din Senat spune că speră ca după discuţiile care au avut loc la Banca Naţională, lucrurile să se calmeze şi să reintre în normal

D. Zamfir: Creşterea indicelui ROBOR a fost permisă de BNR

radiojurnal

Senatorul Daniel Zamfir, preşedintele comisiei economice

Senatorul PNL Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei economice, susţine că indicele ROBOR nu putea creşte decât dacă BNR permitea acest lucru.

Mai mult, spune Daniel Zamfir, jocul băncilor cu dobânda este foarte periculos, întrucât intimidează creditarea şi ratele la bancă vor creşte. 

Daniel Zamfir: "Mie mi-e foarte clar că ROBOR-ul nu putea să crească atât de repede în această perioadă fără ca BNR să permită lucrul ăsta. Eu sper ca după discuţiile care au avut loc la Banca Naţională, lucrurile să se calmeze şi să reintre în normal.

Nu cred că este o foame aşa de mare de lichiditate pe piaţă ca ROBOR-ul să ajungă într-un termen atât de scurt la asemenea nivel. Sigur că veniturile suplimentare din accize au fost mâncate de creşterea dobânzilor."

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, spunea astăzi că cel mai probabil, aceste creşteri se vor atenua la fel de repede cum au apărut.


Etichete Daniel Zamfircomisia economicăindicele ROBORBNRMugur Isărescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live