Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Georgiana Grosso

22 August 2017
Vizualizari: 853
Comentează add

Preşedintele Donald Trump a luat decizia de a suplimenta numărul trupelor din Afganistan

D. Trump exclude orice retragere a trupelor SUA din Afganistan

georgiana-grosso

Presedintele SUA Donald Trump. Foto: Arhivă.

Secretarul american al apărării, John Mattis, a declarat astăzi că aşteaptă un plan din partea preşedintelui Comitetului Şefilor de Stat Major care urmăreşte strategia preşedintelui american, Donald Trump, înainte de a lua decizia de a suplimenta numărul trupelor din Afganistan.

Oficiali citaţi de Agenţia Reuters susţin că preşedintele american, Donald Trump, i-a dat lui John Mattis autoritatea de a trimite în jur de 4.000 de trupe suplimentare, care să se alăture celor 8.400 deja existente, în Afganistan.

În cadrul unei declaraţii pe tema politicii externe, preşedintele Trump a avertizat că retragerea grăbită a armatei americane din Afganistan va lăsa un spaţiu gol pe care teroriştii l-ar putea ocupa.

Statele aliate din cadrul NATO au salutat astăzi decizia liderului de la Casa Albă de a suplimenta numărul trupelor din Afganistan, în cadrul unei noi strategii a Statelor Unite.

Şi Ministerul german al Apărării a salutat angajamentul lui Donald Trump de continuare a misiunii americane, precizând însă că Germania nu se va grăbi să suplimenteze contribuţiile.


Etichete donald trumpafganistantrupearmataterorism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live