Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

24 August 2019
Vizualizari: 410
Comentează add

Președintele Trump a cerut ieri companiilor americane să înceteze să mai fac afaceri cu China, să plece din China și a anunțat noi taxe vamale.

D. Trump cere companiilor americane să nu mai facă afaceri cu China

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Donald Trump. Foto: WhiteHouse.org/ Arhivă.

Preşedintele american, Donald Trump, a decis să majoreze cu cinci puncte procentuale tarifele anunţate deja pentru mărfurile importate din China, în valoare de 550 de miliarde de dolari.

Decizia lui Donald Trump reprezintă un răspuns la tarifele impuse ieri de China pe mărfuri americane, în valoare de 75 de miliarde de dolari.

Totodată, liderul de la Casa Albă le-a cerut companiilor americane să ia în calcul mutarea fabricilor pe care le deţin în China, ceea ce a dus la căderi pe bursă.

Președintele Trump a cerut ieri companiilor americane să înceteze să mai fac afaceri cu China, să plece din China și a anunțat noi taxe vamale, pe care le va impune produselor chinezești ca răspuns la anunțul Beijingului privind noi tarife asupra unor produse americane, în valoare de 75 de miliarde de dolari, inclusiv mașini și produse agricole.

Donald Trump a anunțat aseară, într-un  tweet, că procentul de 10% taxe vamale asupra produselor chinezești în valoare de 300 de miliarde de dolari, care urmează să intre în vigoare la 1 septembrie, va crește la 15 procente.

Tarife adiționale asupra produselor chinezești, în valoare de 250 de miliarde de dolari, vor crește de la 25 de procente la 30, începând cu 1 octombrie.

Ceva mai devreme, președintele Rezervei Federale, ‎Jerome Powell, a recunoscut că incertitudinile politicii comerciale par să joace un rol în încetinirea globală.


Președintele Trump la atacat, într-un tweet, pe Powell, citez, "Singura mea întrebare este: cine este un inamic mai mare ‎Jay Powell sau președintele Chinei, Xi?"


Etichete donald trumpchinasuaafacerirazboi economic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live