Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MULTI-KULTI Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Şarpe

21 Decembrie 2017
Vizualizari: 813
Comentează add

Preşedintele SUA a ameninţat că va tăia ajutoarele financiare pentru ţările care aprobă la ONU o rezoluţie împotriva recunoaşterii Ierusalimului drept capitală a Israelului.

D. Trump ameninţă ţările care s-ar opune viziunii sale privind Ierusalimul

radu-sarpe

 

Preşedintele american, Donald Trump, a ameninţat că va tăia ajutoarele financiare pentru ţările care aprobă în Adunarea Generală ONU o rezoluţie împotriva recunoaşterii Ierusalimului drept capitală a Israelului. 

"Ei iau sute de milioane şi chiar miliarde de dolari, iar apoi votează împotriva noastră. Vom vedea cum votează. Vom economisi foarte mult, nu ne pasă", le-a a declarat preşedintele Trump reporterilor la Casa Albă. 

Potrivit BBC, proiectul de rezoluţie nu menţionează Statele Unite, dar cere anularea oricărei decizii în privinţa Ierusalimului.

Administraţia americană a blocat şi în Consiliul de securitate o rezoluţie asemănătoare, după ce preşedintele Trump a decis să recunoască unilateral Ierusalimul drept capitală israeliană, deşi comunitatea internaţională susţine că statutul final al oraşului trebuie negociat cu palestinienii. 


Etichete Donald TrumpONUNaţiunile UnitevotIerusalimIsraelfinanţebaniajutoare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live