Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

25 Februarie 2019
Vizualizari: 686
Comentează add

Tarifele vamale erau programate să crească de la 10% la 25% începând de vineri.

D. Trump a anunţat că va amâna creşterea taxelor pt. importurile din China

sergiu-stet

 Donald Trump. Foto: WhiteHouse.org/ Arhivă.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că va amâna creşterea tarifelor vamale pentru importurile din China, pentru că s-au înregistrat progrese semnificative în cadrul negocierilor dintre cele două mari economii ale lumii.

BBC transmite că Donald Trump a precizat că s-au înregistrat progrese în ce priveşte aspectele structurale, inclusiv în ce priveşte protecţia proprietăţii intelectuale şi transferuri tehnologice.

Tarifele vamale erau programate să crească de la 10% la 25% începând de vineri. Ministrul chinez de externe, Wang Yi, a declarat că negociatorii de la Beijing şi Washington au obţinut ceea ce a descris a fi "progres concret", ceea ce înseamnă perspective pozitive pentru ajungerea la un acord.

Declaraţiile ministrului Wang Yi survin pe fondul fluctuaţiilor de pe pieţele de mărfuri, generate de anunţul că a fost amânat termenul limită de stopare a actualului război comercial.

Preşedintele SUA a anunţat pe Twitter că nu va creştere taxele vamale pentru importuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari, cel puţin nu în această săptămână. 


Etichete Donald TrumpcomercialtaxeimporturiChinaWang Yi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live