Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU... MUZICA VOASTRA continuare Duminică, 21 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

19 Martie 2019
Vizualizari: 213
Comentează add

Nursultan Nazarbaev a demisionat surprinzător din funcţia de șef al statului. Preşedintele Senatului Kazahstanului, Kasim J. Tokaev, depune miercuri jurământul de șef al statului.

D. Medvedev i-a mulţumit lui N. Nazarbaev pentru relațiile Rusia-Kazahstan

sergiu-stet

  Preşedintele kazah Nursultan Nazarbaev. Foto: Reuters.

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, i-a mulţumit lui Nursultan Nazarbaev, care marţi a demisionat din funcţia de şef al statului kazah, pentru activitatea comună îndreptată spre dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări.

TASS transmite că șeful guvernului de la Moscova a scris acest mesaj pe pagina sa de pe reţeaua de socializare "VKontakte".

"Apreciez foarte mult contribuţia lui Nursultan Nazarbaev şi îi mulţumesc pentru tot ceea ce a făcut pentru dezvoltarea relaţiilor dintre Rusia şi Kazahstan, dar şi pentru consolidarea prieteniei dintre popoarele noastre", se afirmă în mesaj. 

Nursultan Nazarbaev a anunţat că demisionează dar va rămâne preşedinte al Consiliului de Securitate al republicii, preşedinte al partidului "Nur Otan" şi membru al Consiliului Constituţional.

Atribuţiile de preşedinte îi revin acum preşedintelui Senatului Kazahstanului, Kasim Jomart Tokaev, din momentul depunerii jurământului în faţa poporului Kazahstanului, care este programat pentru miercuri, 20 martie. 


Etichete VKontakteDmitri MedvedevNursultan NazarbaevKazahstandemisieNur Otan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live