Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

31 Octombrie 2019
Vizualizari: 871
Comentează add

D. Dăianu: Bugetul şi consolidarea fiscală pentru 2020 reprezintă o urgenţă

iulian-olescu

Foto: Arhivă.

Bugetul pe anul viitor reprezintă o urgenţă, la fel şi consolidarea fiscală, fără de care există riscul ca în anii următori deficitul bugetar să crească foarte mult, iar România să intre în procedura de deficit excesiv, a declarat preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu.

Vorbind la un seminar organizat la Sinaia de BNR şi de Asociaţia Română a Băncilor, Daniel Dăianu a estimat că în acest an deficitul bugetar ar putea urca la 3,7% din Produsul Intern Brut.


Daniel Dăianu: Nu ne putem încadra în ţinta de 3%. Avem un buget care are o încordare structurală foarte mare, care îşi are izvorul în puţinătatea resurselor şi presiunile foarte mari. Problema nu este atât de stoc, datoria publică în România, la 35% din PIB, aş zice că este încă rezonabilă. Problema este fluxuri. Angajamentele sunt copleşitoare şi nu sunt angajamente ipotice, nu este vorba de promisiuni, este vorba de angajamente care sunt statuate în acte normative.


Realizator: Daniel Dăianu precizează că deficitul bugetar ar putea ajunge, anul viitor, după creşterea punctului de pensie cu 40%, la peste patru procente.

În condiţiile în care se profilează o apropiată perioadă de recesiune europeană şi globală, este esenţial ca deficitul bugetar de anul viitor să nu fie peste cel din acest an.


Etichete Bugetconsolidare fiscalădaniel daianuromaniaasociatia romana a bancilorpib

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live