Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

12 Octombrie 2021
Vizualizari: 267
Comentează add

Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat că miercuri, 13 octombrie, va avea o întâlnire cu preşedinţii partidelor care au format coaliţia de guvernare, fără echipele de negociere

D. Cioloș se întâlnește cu preşedinţii partidelor care au fost în coaliţie

sergiu-stet

 Președintele USR, Dacian Cioloș.     Foto: Arhivă.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat că miercuri, 13 octombrie, va avea o întâlnire cu preşedinţii partidelor care au format coaliţia de guvernare, fără echipele de negociere, scrie Agerpres.
 
Întrebat, într-o emisiune la B1 TV, dacă este adevărat că miercuri va avea o întâlnire doar cu preşedinţii partidelor care au fost în coaliţie, fără echipele de negociere, Cioloş a răspuns: "Da. Asta a fost propunerea domnului preşedinte Florin Cîţu şi, evident, am acceptat-o, pentru că vreau să avem această discuţie indiferent de formă. E important să ne vedem, să discutăm direct şi să vedem care e deschiderea, apetitul colegilor din coaliţie să reîncepem discuţiile serioase, ca să ştim şi noi ce avem de făcut".
 
El a menţionat că USR PLUS are toată deschiderea pentru a se reface coaliţia de guvernare.
 
"Nu ştiu care este strategia politică şi care sunt obiectivele PNL şi UDMR. Până la urmă, suntem într-o fază în care putem construi parteneriate, dar fiecare îşi asumă propriile decizii, aşa cum noi ne asumăm decizia de a propune un premier şi de a propune o soluţie în această perioadă de criză, chiar dificilă, în situaţia în care alţii fug. (...) Când dai afară un ministru fără să îţi consulţi partenerul, când forţezi ordinea de zi a guvernului cu un proiect de 10 miliarde, nu ştiu dacă e dat foc la casă sau altceva şi cine a dat foc la casă şi cine a plecat din casa care luase foc deja. Lucrurile astea le-am discutat deja, sunt în spate, a fost un vot în Parlament în legătură cu premierul Cîţu, dar acum, cu preşedintele PNL Cîţu, dacă îşi doreşte, putem să discutăm şi să găsim soluţii", a afirmat Cioloş.
 

Etichete Dacian CioloșcoalițieFlorin Cîțu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live