Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

22 Mai 2017
Vizualizari: 820
Comentează add

Comisia Parlamentară de anchetă a început cercetările cu privire la fraudarea alegerilor din 2009

D. Andronic: "Toţi erau vizaţi de o victorie a lui Mircea Geoană"

iulia-gherman

Comisia parlamentară de anchetă a început, astăzi, seria audierilor cu privire la modul de desfăşurare a alegerilor din 2009 şi posibila viciere a rezultatului acestora.

Primii invitaţi au fost jurnalistul Dan Andronic şi vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Marian Muhuleţ.  Reporterul RRA Iulia Gherman relatează că audierile au fost difuzate în direct pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Jurnalistul Dan Andronic a spus că, acasă la Gabriel Oprea, unde a fost invitat în seara celui de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial, i-a întâlnit şi pe Laura Codruţa Kovesi, pe George Maior şi pe Florian Coldea.

Dan Andronic a subliniat că prezenţa acestor persoane i-a sugerat că asisita la şedinţa unei celule de criză.

Dan Andronic: "Toţi erau vizaţi de o victorie a lui Mircea Geoană. Eu personal fusesem ameninţat de un lider al PSD-ului cu puşcăria dacă câştigă Traian Băsescu, în calitate de consultant.

Gabriel Oprea primise, şi el, ameninţări de la gruparea Vanghelie - Cătălin Voicu. Lui Florian Coldea, în timp ce se afla într-o misiune, i s-a transmis că va ajunge ambasador în Sudan.

Doamna Kovesi fusese anunţată de Mircea Geoană, cu trei zile înainte de alegeri, că va fi schimbată."

În faţa membrilor comisiei de anchetă s-a prezentat şi vicepreşedintele AEP, Marian Muhuleţ, care a subliniat că în 2009 nu se putea verifica, din punct de vedere tehnic, un eventual vot multiplu.

Preşedintele comisiei, social-democratul Mihai Fifor, a precizat că audierile vor continua şi că este posibilă chiar prelungirea termenului de 60 de zile dat acestei comisii de anchetă.

Mâine sunt aşteptaţi la audieri Mircea Geoană, candidat în 2009 la alegerile prezidenţiale, şi şeful de campanie al PSD din acel an, Viorel Hrebenciuc.


Etichete comisie parlamentară de anchetăDan AndronicLaura Codruţa KovesiGeorge MaiorFlorian ColdeaGabriel OpreaMarian Muhuleţ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live