Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

5 Noiembrie 2016
Vizualizari: 1450
Comentează add

O zonă de sute de kilometri pătraţi din centrul Italiei s-a deformat ca urmare a cutremurului de 6,5 pe scara Richter de la sfârşitul lunii trecute şi a miilor de replici.

Cutremurul din Italia a modificat relieful!

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Arhiva Foto: Elena Postelnicu.

O zonă de sute de kilometri pătraţi din centrul Italiei s-a deformat ca urmare a cutremurului de 6,5 pe scara Richter de la sfârşitul lunii trecute şi a miilor de replici care au urmat.

Pământul s-a rupt pe o distanţă de 15 km între Arquata del Tronto şi Uscita.

Fractura are o adâncime de un metru şi jumătate, anunţă coordonatorul Departamentului de Urgenţe din cadrul Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie, Paolo Marco de Martini.

Potrivit Agenţiei Spaţiale Europene, mişcările seismice au provocat deplasări de mai mulţi centimetri ale solului, de la Pieve Torina din Macerata, regiunea Marche, până la Accumoli Rieti, regiunea Lazio.

În centrul acestui perimetru, în apropiere de Castelluccio di Norcia, în regiunea Umbria, pământul s-a scufundat cu aproape 70 de cm.

Astfel, în zona Montegallo a fost localizată o deplasare spre est de aproximativ 40 de cm, în timp ce o altă deplasare spre vest, de circa 30 de cm, a fost detectată în localitatea Norcia.


Etichete cutremurcutremurul din Italiareliefdeformare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live