Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

6 Februarie 2012
Vizualizari: 1639
Comentează add

Cel puţin o persoană a murit în urma cutremurului cu magnitudinea de 6,8 produs în centrul arhipelagului Filipine, potrivit AFP.

Cutremur cu magnitudinea de 6,8 în Filipine

razvan-stancu

Locul unde a avut loc cutremurul din arhipelagul Filipine. Foto: USGS.

Potrivit autorităţilor filipineze citate de AFP, cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa în urma cutemurului cu magnitudinea de 6,8 produs luni în centrul arhipelagului Filipine.

Pentru moment nu există o ameninţare de tsunami, a anunţat centrul de alertă în caz de tsunami în Pacific, cu sediul în Hawaii.

Seismul s-a produs la o adâncime de 46 de kilometri,  la ora 05.49 ora României.

Potrivit USGS, epicentrul a fost localizat în mare, între insulele Negros şi Cebu, la 70 de kilometri nord de oraşul Dumaguete (Negros).

Institutul a ridicat însă nivelul de alertă şi a cerut populaţiei din Negros să "se îndepărteze de plaje şi să rămână vigilentă" în privinţa nivelului mării.

"Un copil a fost zdrobit de un perete care s-a prăbuşit în centrul Negros", a declarat pentru AFP Benito Ramos, şeful Biroului pentru apărarea civilă.

Locuitorii contactaţi de AFP şi seismologii au declarat că oamenii s-au panicat dar nu există informaţii cu privire la distrugeri importante.

Sâmbătă, un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs în largul coastei de est a arhipelagului, în apropiere de insula Samar, situată la nord-est de Cebu şi Negros.

Filipine, arhipelag compus din peste 7.000 de insule, este situat pe Cercul de Foc al Pacificului, unde se întâlnesc mai multe plăci tectonice, ceea ce provoacă frecvente activităţi seismice şi vulcanice.


Etichete cutremurFilipinetsunamiUSGS

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live