Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

14 Februarie 2012
Vizualizari: 1357
Comentează add

Epicentrul seismului a fost localizat la zece kilometri de orăşelul Weitchpec din statul american California. Nu s-au semnalat pagube, răniţi şi nici alertă de tsunami.

Cutremur cu magnitudinea 5,6 în California

beatrice-braileanu

  Foto: arhivă.

Institutul american de Geofizică (USGS) a anunţat un cutremur cu magnitudinea 5,6, luni, într-o regiune obişnuită cu mişcările seismice, potrivit AFP.

Epicentrul seismului a fost localizat la zece kilometri de Weitchpec, un orăşel situat aproape de Pădurea naţională Six Rivers, nu departe de frontiera cu statul Oregon.
 
Un ofiţer din cadrul biroului şerifului din comitatul Humboldt a declarat că a simţit mişcările seismice, calificate drept "moderate", în timp ce se afla în biroul său din oraşul de coastă Eureka, situat la 50 de kilometri de epicentru.
 
Ofiţerul a precizat că nu s-au înregistrat "pagube, răniţi şi nici alertă de tsunami" în comitatul Humboldt, unde era localizat epicentrul cutremurului.
 
Pentru a măsura puterea unui seism, USGS foloseşte scara "magnitudinii momentului". 
 
Pe această scară, un seism cu magnitudinea de cel puţin 6 este considerat puternic.
 
Nordul Californiei este afectat în mod regulat de cutremure. 
 
În ianuarie 2010, regiunea a înregistrat un seism cu magnitudinea 6,5 care a provocat pagube minore, dar nu s-a soldat cu răniţi.
 
Activitatea seismică importantă din California este cauzată de falia San Andreas, care traversează statul cel mai populat din SUA pe axa nord-sud.
 
Seismologii estimează că există o probabilitate de 99 la sută să se producă un seism devastator în California în următorii 30 de ani. 
 
În 1994, un seism cu magnitudinea 6,7 produs la Los Angeles a provocat moartea a 60 de persoane şi pagube de zece miliarde de dolari. 
 
Cu cinci ani mai devreme, 67 de persoane au murit la San Francisco, în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,9.

Etichete cutremurUSGSCaliforniamagnitudinea 5,6

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live