Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

27 Noiembrie 2019
Vizualizari: 458
Comentează add

Seismul de 6,4 a fost urmat de sute de replici

Cutremul din Albania s-a soldat cu cel puţin 21 de morţi şi sute de răniţi

octavian-begu

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Albania

Salvatorii albanezi continuă să caute şi la această oră supravieţuitori ai cutremurului de noaptea trecută soldat cu cel puţin 21 de morţi şi sute de răniţi.
 
Seismul cu o magnitudine de 6,4, urmat de sute de replici, unele de 5 grade, a avut consecinţe dezastruoase fiindcă a avut loc la suprafaţă, la doar 10 kilometri adâncime. Cel mai greu lovite sunt oraşele Durres şi Thumana, însă seismul s-a resimţit şi în capitala ţării, Tirana, precum şi în ţările vecine din Balcani.
 
Albania a făcut apel la Mecanismul European de Protecţie Civilă, iar mai multe ţări au anunţat că trimit ajutoare. Turcia, Croaţia, Kosovo şi Serbia au expediat deja echipe de salvatori şi echipamente. România a trimis două avioane ale Armatei, cu 52 de pompieri cu echipamentele aferente.
 
Pe de altă parte, un comunicat al MAE avertizează că există posibilitatea apariţiei unor replici seismice de intensităţi diferite, dar şi a unor disfuncţionalităţi în infrastructurile de transport şi energie. Cetăţenii români pot solicita asistenţă la numerele de telefon ale Ambasadei ţării noastre, iar cei care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al secţiei consulare de la Tirana.

Etichete cutremurAlbaniaMAEMecanismul European de Protecţie Civilă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live