Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 15 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

5 Decembrie 2020
Vizualizari: 130
Comentează add

Custodele Coroanei Române, Margareta, a mulţumit voluntarilor Crucii Roşii Române.

Custodele Coroanei Române a mulţumit voluntarilor Crucii Roşii Române

adriana-turea

 Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române. Foto: Arhivă.

Custodele Coroanei Române, Margareta, le mulţumeşte voluntarilor Crucii Roşii pentru devotament şi curaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntariatului.

Majestatea Sa, care este şi preşedintele organizaţiei, a precizat că aceştia reprezintă un sprijin preţios pentru cei aflaţi în dificultate, iar prin exemplul personal, ne-aduc aminte că puterea umanităţii stă în fiecare dintre noi.

Încă de la începutul pandemiei, voluntarii Crucii Roşii Române au fost permanent în acţiune, asumându-şi riscul îmbolnăvirii, pentru a oferi asistenţă umanitară şi servicii socio-medicale celor aflaţi în nevoie: distribuirea de alimente esenţiale şi produse de igienă, oferirea de sprijin psiho-social persoanelor vulnerabile şi în carantină, monitorizarea telefonică a persoanelor izolate, distribuirea echipamentelor medicale şi de protecţie unităţilor sanitare.

Totodată, pentru a ajuta comunităţile să se pregătească, voluntarii au distribuit informaţii esenţiale pentru prevenirea şi limitarea răspândirii virusului.

Voluntarii Crucii Roşii Române sunt profesori, asistenţi medicali, studenţi, economişti, artişti, părinţi, tineri şi bătrâni.

Toţi îşi găsesc timp pentru a face voluntariat alături de slujbele lor zilnice sau de alte responsabilităţi.

O mare parte din activitatea voluntarilor este vizibilă, însă multă muncă de ajutorare se desfăşoară şi în culise, de la a fi o voce prietenoasă la capătul unei linii telefonice pentru persoanele vulnerabile şi izolate până la a ajuta la gestionarea contractelor de donaţii.

Mesajul Custodelui Coroanei Române, Margareta.


Etichete Custodele Coroanei RomâneMargaretavoluntariCrucea Roşie Româna(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live