Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Tache

13 Iulie 2014
Vizualizari: 1358
Comentează add

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat la RRA că instituţia pe care o conduce urmăreşte ca legea să fie conformă cu Constituţia.

Curtea Constituţională "nu judecă politic"

cristina-tache

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean. Foto: captură youtube.

Curtea Constituţională recomandă colaborarea loială între instituţiile statului, rolul său nefiind acela de a judeca conflicte juridice de natură constituţională între acestea.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat duminică la RRA că instituţia pe care o conduce nu judecă politic, ci urmăreşte ca legea să fie conformă cu Constituţia.

El a amintit de volumul uriaş de cazuri pe care le are Curtea.

"Rolul nostru este ca dacă există un conflict să încercăm să găsim soluţii. Noi recomandăm doar părţilor implicate în conflict ce soluţie ar putea să urmeze, nu noi îl soluţionăm. Ce recomandăm noi instituţiilor statului este colaborarea loială.

La noi este un ritm colosal de mare de adoptare a legilor. De aceea noi avem foarte multe sesizări", a declarat Augustin Zegrean.

El a menţionat că în 2014 există 700 de dosare înregistrate şi peste 600 de decizii date.

"Anul ăsta avem deja 700 de dosare înregistrate. Am dat până acum 607 de decizii este uriaş. Anul acesta, 25 de legi au fost declarate neconstituţionale, legi care erau deja în vigoare, care se aplicau.

Cu mâna pe inimă vă spun că niciodată nu judecăm politic lucrurile şi încercăm cât posibil să ne ţinem deoparte de asta. Noi urmărim ca legea să fie conformă cu Constituţia", a afirmat preşedintele Curţii Constituţionale.


Etichete Curtea ConstituţionalăjudecatălegiconflictpoliticăConstituţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live