Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Ianuarie 2019
Vizualizari: 799
Comentează add

Leul s-a depreciat marţi cu 0,51 de bani faţă de euro şi a ajuns din nou la un minim istoric în raport cu moneda unică europeană.

Cursul de schimb tinde să devină un coşmar...

florin-lepadatu

 

Leul s-a depreciat marţi cu 0,51 de bani faţă de euro şi a ajuns din nou la un minim istoric în raport cu moneda unică europeană.

Cursul stabilit de BNR este de 4,6822 de lei pentru un euro.

Volatilitatea de pe pieţele financiare va continua şi în perioada următoare, inclusiv deprecierea leului, spune analistul financiar Adrian Codirlaşu.

În opinia sa, motivul principal este legat de creşterea percepţiei de risc asociate de investitori ţării noastre, după apariţia ordonanţei de urgenţă care prevedea impozite suplimentare pentru mai multe categorii de companii.

Adrian Codirlaşu: "Cele mai mari companii din România au fost selectiv lovite şi implicit investitorii în aceste companii, acţionarii, prin urmare, prima de risc pe România a crescut, iar o majorare de primă de risc se vede în volatilitatea pieţelor financiare.

Ce am avut ?

Volatilitate mai mare pe curs şi volatilitate foarte mare pe Bursa de Valori Bucureşti.

Mă aştept ca această volatilitate să continue şi în viitor atunci când capitalurile circulă liber.

Iar România fiind membră a UE prin tratatul de aderare capitalul circulă liber, o bancă centrală nu poate controla în acelaşi timp şi dobânzi şi curs de schimb.

Prin urmare, acestea trebuie privit împreună - cursul de schimb şi ratele de dobândă, scad dobânzile, se depreciază leul pentru a se aprecia leul trebuie să crească dobânda la leu", precizează Rador.


Etichete Eurocurs

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live