Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Marţi, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Ianuarie 2019
Vizualizari: 649
Comentează add

Leul s-a depreciat joi cu 0,42 bani faţă de euro, ajungând din nou la un minim istoric în raport cu moneda unică europeană, cursul stabilit de BNR fiind de 4,6764 lei/euro.

Cursul BNR pentru euro tinde să devină un coşmar...

florin-lepadatu

 

Leul s-a depreciat joi cu 0,42 bani faţă de euro, ajungând din nou la un minim istoric în raport cu moneda unică europeană, cursul stabilit de Banca Naţională a României fiind de 4,6764 lei/euro.

Aceasta după ce, miercuri, BNR a cotat euro la 4,6722 lei.

În schimb, leul a câştigat teren în faţa dolarului american, care a ajuns la 4,0573 lei, în scădere cu 2,30 bani (0,56%), faţă de cursul de miercuri, respectiv 4,0803 lei/dolar.

Purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României, Dan Suciu, a precizat pentru Agerpres că rolul Băncii Centrale este de atenuare a mişcărilor excesive care pot apărea pe piaţa valutară şi pe cea monetară interbancară, în condiţiile în care noile măsuri intrate în vigoare la începutul acestui an schimbă datele pe cele două pieţe, astfel încât se caută noi niveluri de echilibru.

"În semestru doi al anului trecut, am avut o stabilitate relativă a cursului de schimb, cu o variaţie în jur de 1 procent, între 4,62 - 4,67 lei/euro, ca urmare a îmbunătăţirii unor indicatori fundamentali, cum ar fi rata inflaţiei, dar şi a unei stabilităţi în privinţa variaţiei dobânzilor pe pieţele interbancare, inclusiv o marjă uşor pozitivă comparativ cu alte pieţe din zonă.

Noile măsuri care au intrat în vigoare la începutul acestui an schimbă datele pe cele două pieţe - valutară şi monetară interbancară - care sunt strâns corelate şi, ca urmare, pe aceste pieţe, se caută noi niveluri de echilibru.

În condiţii de maximă incertitudine, rolul BNR este de atenuare a mişcărilor excesive care pot apărea pe aceste pieţe", a declarat Dan Suciu. 


Etichete Eurocurs

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live