Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alis Georgescu

22 Mai 2013
Vizualizari: 1403
Comentează add

Joi va fi publicat anunţul de intenţie privind atragerea de investitori la Cuprumin, iar ministrul economiei, Varujan Vosganian, a precizat că şapte investitori sunt interesaţi.

Cuprumin caută investitori

alis-georgescu

Exploatarea de cupru de la Roşia Poieni. Foto: cuprumin.ro

Mâine va fi publicat anunţul de intenţie privind atragerea de investitori la CUPRUMIN, iar ministrul economiei, Varujan Vosganian, a precizat că în acest moment şapte investitori sunt interesaţi de companie.

Unii dintre aceştia ar dori ca autorităţile române să o privatizeze, deşi ministerul a anunţat că după eşecul de anul trecut al privatizării Cuprumin anul acesta s-a adoptat o altă strategie.

Spre deosebire de anul trecut, la Cuprumin nu va mai fi o privatizare, ci o atragere de investitor.

Cei interesaţi, trebuie să prezinte structura acţionariatului, experienţa în sectorul minier şi potenţialul financiar.

 Ministrul economiei, Varujan Vosganian, a declarat că, înainte, va avea loc o selecţie preliminară a investitorilor. 

"Noi avem o lecţie amară de anul trecut, este drept că era pe privatizare şi nu pe atragere de investiţii, şi am vrea să evităm capcanele de atunci, drept care o să procedăm la o selecţie preliminară şi de aceea înainte ca cei abilitaţi cu strategia atragerii investiţiilor să finalizeze documentul. Vrem să tatonăm piaţa şi să vedem care sunt poziţiile unor posibili parteneri" a mai spus Varujan Vosganian.  

Ministrul economiei a justificat că doreşte să atragă un investitor în detrimentul privatizării prin faptul că în acest moment există două litigii legate de Cuprumin.

Primul se referă la solicitarea companiei miniere canadiene Roman Coper de a-i fi returnată garanţia depusă după privatizarea eşuată de anul trecut.

În cel de-al doilea caz, este implicat un fost investitor, Energomineral, care solicită 78 de milioane de lei în contul unor operaţiuni efectuate la Cuprumin.


Etichete Cupruminministrul economieiVarujan VosganianinvestitoriRoman CoperEnergomineral

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live