Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Bucur

14 Februarie 2019
Vizualizari: 1712
Comentează add

Ziua Îndrăgostiților este serbată și în rândul sportivilor.

Cupluri faimoase din sport

gabriel-bucur

Sursa foto: Nadia Comăneci / Facebook

Sportivii de performanță sunt printre cei mai ocupați oameni din lume. Cantonamentele și ritmul competițiilor aproape că îi învelesc pe aceștia într-un acvariu din care rar se zăresc aspectele dintr-o viață normală. Ne putem face o idee dacă privim calendarul din tenis, unde, săptămână de săptămână, jucătorii trebuie să se mute într-o altă zonă a planetei. Tocmai din acest stil de viață s-au născut multe legături între sportivi, inclusiv căsnicii durabile.

Rămânând la tenis, Ziua îndrăgostiților din sport cu siguranță îi are cap de afiș pe celebrii Stefi Graff și Andre Agassi. Sunt împreună de aproape 20 de ani, din care 18 petrecuți ca o familie, alături de cei doi copii. Ea este recunoscută de mulți specialiști drept cea mai bună jucătoare din istorie, în vreme ce el este primul tenismen care s-a impus, într-un singur an, în toate cele patru turnee de Mare Șlem, pe cele trei suprafețe (zgură, iarbă și hard).

Cumulat, Stefi Graff și Andre Agassi au cu mult peste 2.000 de meciuri jucate ca profesioniști, din care nemțoaica a câștigat 88% din cele de simplu, iar americanul mai mic cu un an – 76%. Nu mai punem la socoteală cele aproape 30 de turnee de Mare Șlem cucerite și perioadele în care au dominat clasamentele WTA și ATP. Graff a ocupat fotoliul de lider în 377 de săptămâni (record absolut), din care 186 consecutive, în vreme ce Agassi are 101 săptămâni pe primul loc.

Rămânem cu un picior în tenis și cu celălalt pășim în fotbal, pentru că trecem la un cuplu ceva mai tânăr: Ana Ivanovic - Bastian Schweinsteiger. Sârboaica s-a retras din activitate în 2016, la doar 29 de ani, după câțiva ani în care a fost la cel mai înalt nivel și chiar a obținut un titlu de Mare Șlem, iar soțul ei încă mai evoluează, la echipa Chicago Fire din liga de fotbal nord-americană. Relația lor a început în septembrie 2014, așadar la câteva luni după ce Schweinsteiger a ridicat deasupra capului trofeul de campion mondial, alături de naționala Germaniei.

Sigur că nu puteau lipsi din această serie Nadia Comăneci și Bart Conner. Soarta a făcut ca „Zeița de la Montreal” să-și cunoască marea jumătate chiar în acel an 1976, când copila din Onești reușea ceva unic: primul exercițiu perfect, moment în care tabelele electronice de scor, încă rudimentare, au putut arăta doar un „1” urmat de un punct și doi de „0”. Există câteva poze de atunci cu cei doi gimnaști, cea mai romantică afișându-l pe Bart în timp ce o sărută pe obraz pe Nadia, care ține mândră un trofeu. Nadia și Bart s-au reîntâlnit în 1990, în Statele Unite, după ce ea a fugit din România, iar el a recunoscut-o în presă și a făcut demersuri pentru a o revedea, fapt care le-a schimbat amândurora soarta. S-au căsătorit după șase ani și au împreună un băiat de 12 ani, iar pasiunea pentru gimnastica artistică le-a adus un renume mondial, dar și îndrăgirea celor cuceriți de povestea lor specială de dragoste.

Rămânând în zona gimnasticii, țara noastră mai are două exemple de perechi care au scris istorie. Bela și Marta Karolyi, cei care au ajutat-o pe Nadia Comăneci să obțină notele de 10 și cele cinci medalii olimpice de aur, sunt nu doar o familie, ci și o echipă, care, în prezent, ține frâiele gimnasticii din Statele Unite. De asemenea, Octavian Bellu și Mariana Bitang formează o pereche sudată prin miile de antrenamente pe care le-au avut cu ultimele generații de gimnaști români.

Revenind pe plan internațional, nu putem uita de câteva cupluri care, la un moment dat, în istoria recentă, au ținut cap de afiș în presa sportivă. Tiger Woods, unul dintre cei mai buni jucători de golf din lume, a format o pereche cu Lindsey Vonn, legendă în schiul alpin, retrasă din activitate chiar zilele trecute. Bulgarul Grigor Dimitrov a fost unul dintre sportivii privilegiați, dat fiind că a avut-o alături atât pe Serena Williams, cât și pe Maria Șarapova, în vreme ce Chris Evert, prima jucătoare care a condus topul WTA, în 1975, s-a iubit cu Greg Norman, australianul care a stat 331 de săptămâni pe primul loc în ierarhia celor mai buni jucători de golf.

La final, nu putem ignora câteva perechi care s-au remarcat prin mediatizarea de care au avut parte. David Beckham și Victoria nu doar că sunt tratați de presa internațională drept unul dintre cele mai cool cupluri, dar au dat dovadă și de o viață de familie demnă de laudă. Sunt împreună de 20 de ani și au patru copii. Tot de aproape două decenii sunt soț și soție Enrique Iglesias și Anna Kurnikova, în vreme ce Gerard Pique și Shakira sunt un alt exemplu de iubire care trece nu doar ecranele, cât și testul timpului.  


Etichete ziua indragostitilorcuplurisportnadia comaneci

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live