Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

14 Aprilie 2020
Vizualizari: 852
Comentează add

Cum vede opoziția prelungirea stării de urgență

iulia-gherman

   Foto Arhivă/ Agerpres

Opoziția a anunțat că va condiționa votul din legislativ pentru prelungirea stării de urgență de reprezentarea de către guvern a unor măsuri clare de stimulare a economiei și de protejare a populației de efectele pandemiei.
 
Mai mult, opoziția îi reproșează executivului că nu comunică bine cu parlamentarii pentru elaborarea unui plan comun de relansare economică. Cu detalii, corespondentul RRA Iulia Gherman.
 
Reporter: Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, nu contestă necesitatea prelungirii stării de urgență, dar consideră că este nevoie de un plan economic pentru perioada următoare agreat de toate forțele politice din legislativ.
 
El acuză lipsa de comunicare a guvefrnului, căruia îi cere să vină în parlament să își prezinte intențiile.
 
Președintele PRO România, Victor Ponta, cere ca activitatea de producție și de servicii să fie reluată de la 1 Mai, cu excepția localităților considerate de pericol maxim, dar și adoptarea pachetului economic și fiscal de sprijin pentru firmele afectate de perioada de blocaj.
 
Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, anunță că parlamentarii partidului nu vor vota un nou decret de prelungire a stării de urgență.
 
El spune că autoritățile duc o politică antiromânească, în condițiile în care doar o parte din țară este afectată de coronavirus.
 
PMP declară că va vota un nou decret, dar cere între altele finalizarea proiectului Autostrăzii Transilvania și extinderea rețelei de gaze naturale.
 
Dacă parlamentul nu încuviințează prelungirea stării de urgență, șeful statului revocă de îndată documentul, iar măsurile dispuse nu se aplică.
 
(PH)

Etichete prelungirea stării de urgențăvotpartide(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live