Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Daniel Neguţ

17 Septembrie 2012
Vizualizari: 3139
Comentează add

Dacă vă doriţi o casă şi aveţi banii pregătiţi, există mai multe posibilităţi de cumpărare!

Cum şi de unde ne cumpărăm un apartament?

daniel-negut

În varianta clasică, puteti negocia cu proprietarul, fie în mod direct, fie prin intermediul unei agenţii imobiliare.

Noi vă recomandăm să apelaţi la o agenţie de specialitate, din mai multe motive.

În primul rând – ceea ce poate fi cel mai important lucru - o agenţie imobiliară vă fereşte de infractori.

Presa a publicat multe cazuri în care oameni de bună credinţă care au dorit să achiziţioneze un apartament au aflat cu stupoare - dar numai după ce au rămas fără bani – că au cumpărat o casă ce mai fusese vândută de mai multe ori, în acelaşi timp, către mai mulţi cumpărători, iar intermediarul tranzacţiei a dispărut cu banii tuturor.

Aşa ceva nu se poate întâmpla dacă apelaţi la o agenţie imobiliară, care va avea grijă ca actul de vânzare-cumpărare să fie unic şi fără nici o suspiciune de fraudă!

Pe de altă parte, agenţia are o bază de date mult superioară posibilităţilor dumneavostră de a vă informa cu privire la piaţa imobilelor disponibile, ceea ce vă poate asigura o mai bună alegere a viitorului apartament.

Unii potenţiali cumpărători nu doresc să urmeze această cale din cauza comisionului pe care ar trebui să-l plătească agenţiei imobiliare care a facilitat tranzacţia, un comision procentual, stabilit prin pre-contractul încheiat anterior.

Însă este de preferat să plăteşti, să zicem, 3 la sută din sumă, decât să pierzi toţi banii economisiţi cu greu, în cazul în care apelezi, fără să ştii, la un impostor!

O altă posibilitate de a vă cumpăra un apartament cu banii jos ar fi să căutaţi pe site-urile de executări silite sau să aflaţi de la bănci care sunt imobilele scoase la vânzare.

Acestea au fost reţinute de la oamenii care nu au mai reuşit să-şi achite creditele, caz în care băncile organizează licitaţii pentru a recupera măcar o parte din suma datorată de restanţier.

După cum transmite Mediafax, preţurile caselor executate silit au scăzut până la 50 la sută, faţă de valoarea anunţată iniţial.

Nu trebuie decât să vă înscrieţi la licitaţiile anunţate, în conformitate cu cerinţele publicate, pentru a putea profita de oportunităţile respective!


Etichete agenţii imobiliareapartamentcumpărareexecutări silite

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live