Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

27 Iulie 2016
Vizualizari: 1126
Comentează add

Greenpeace România: Aproape 100 de cazuri de tăieri ilegale de arbori pe zi au avut loc în cursul anului trecut.

Cum putem raporta tăierile ilegale de arbori

daniela-manuta

Arhivă foto: facebook.com/jandarmeria.

Aproape 100 de cazuri de tăieri ilegale de arbori pe zi au avut loc în cursul anului trecut - relevă un studiu al Green Peace România.

Cele mai multe s-au înregistrat în judeţele Argeş, Vrancea şi Bacău.

Pentru a veni în sprijinul autorităţilor în combaterea acestui fenomen, organizaţia a lansat o platformă on-line "salvezpădurea.ro", unde cetăţenii pot raporta orice caz de tăiere ilegală de lemn.

Cum putem recunoaşte o tăiere ilegală?

Cioatele nu au marca aplicată şi au fost acoperite cu pământ sau resturi de la exploatare, ori lipsa panoului informativ privind exploatarea forestieră amplasat la drumul de acces.

Sunt doar două dintre instrucţiunile oferite de organizaţie.

Ce trebuie să conţină o sesizare ne spune coordonatorul de campanie Greeanpeace România, Valentin Sălăgeanu.

Valentin Sălăgeanu: "Ca sesizarea să fie luată în seamă, ca cel face să spună cine este. Altfel, conform legii, autoritatea nu este obligată să ia în seamă sesizarea. Dăăm cu cea mai mare exactitate locul unde am observat posibila neregulă, asta folosindu-ne de către, să zicem, coordonatele gps, dar şi de către alte elemente în lipsa, să zicem, a unui telefon performant sau unui aparat gps. Cum ar fi drumurile cele mai apropiate, râul din apropiere. Şi al treilea element extrem de important, imaginile, fie că sunt video, fie că sunt fotografii, este important să arătăm imagini celor care se pricep, silvicilor, ca ei să poată obţine o informaţie brută pe care să o interpreteze la rândul lor".

Sesizările înregistrate pe platformă vor fi trimise spre ocoalele silvice care în gestiune pădurile respective şi către gărzile forestiere responsabile cu controlul la nivelul judeţului pe raza cărui s-a făcut constatarea.


Etichete green peace romaniataieri ilegale copaciarboriargesvranceabacauexploatare forestieravalentin salageanusalvezpădurea.ro

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live