Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * S Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Octombrie 2020
Vizualizari: 614
Comentează add

Guvernul a simplificat procesul de acordare a concediilor medicale persoanelor diagnosticate cu COVID-19, cu forme ușoare.

Cum primesc pacienții cu Covid-19 concediu medical

radiojurnal

Foto: gov.ro.

Guvernul a simplificat procesul de acordare a concediilor medicale persoanelor diagnosticate cu COVID-19, cu forme ușoare.

În aceste cazuri, nu mai este nevoie de avizul Direcției de Sănătate Publică, însă când vine vorba de contacţi, procedura a rămas aceeași.

Concediul medical se acordă în baza avizului DSP. Explică purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Mihaela Tănase.


Mihaela Tănase: Nu mai este necesar avizul Direcției de Sănătate Publică. Persoana depistată pozitiv cu formă uşoară, care este monitorizată de către medicul de familie la domiciliu, va primi concediu medical de la medicul de familie. De asemenea, ordonanța mai reglementează faptul că și pentru persoanele care prezintă simptome asociate cu infecția cu COVID, până la infirmarea sau confirmarea diagnosticului, pot primi concediu de la medicul de familie.


Etichete concedii medicalecoronavirus(RS)guverndsp

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live