Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

16 Septembrie 2015
Vizualizari: 1560
Comentează add

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Washington au observat că persoanele care dorm mai puţin de şapte ore pe noapte sunt mai predispuse să acumuleze kilograme nedorite.

Cum poți slăbi ușor și fără dietă?

rador

Foto: Aweisenfels/wikimedia.org

Specialiştii consideră că o dietă bazată pe somn poate fi cea mai bună soluție pentru persoanele care au tendința genetică de a se îngrășa ușor.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Washington (SUA) au observat că persoanele care dorm mai puţin de şapte ore pe noapte sunt mai predispuse să acumuleze kilograme nedorite, în special dacă au vulnerabilitate genetică.

"Cu cât dormi mai puţin, cu atât genele contribuie la acumularea kilogramelor. Când dormi mai mult, efectul predispoziţiei genetice pentru îngrăşare este redus", explică coordonatorul studiului, Nathaniel Watson.  

După ce au analizat 1088 de perechi de gemeni, specialiştii americani au concluzionat că cei care au dormit cel puţin nouă ore pe noapte au reuşit să se menţină într-o formă mai bună decât cei care s-au odihnit mai puţin de atât.

Autorii studiului atenţionează însă că odihna nu ne fereşte şi de pericolul sedentarismului sau de ce al aportului prea mare de calorii.

Cercetările anterioare au arătat conexiunea dintre somn şi greutatea corporală, însă, cel mai recent studiu în domeniu demonstrează că genele au şi ele un rol important în acest proces.

Lipsa de somn afectează nivelul hormonilor care controlează apetitul, precum şi procesele metabolice, influenţând în acest mod greutatea.

Rezultatele experimentului reprezintă un motiv consistent pentru a ne convinge să acordăm cel puţin şapte ore pe noapte pentru odihnă.

În concluzie, pentru ca succesul să fie asigurat atunci când vrei să ţii o dietă, încearcă să dormi mai mult.


Etichete Cum poți slăbi ușor și fără dietă?somnoamenii de ştiinţăUniversitatea din Washington

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live