Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

20 Decembrie 2015
Vizualizari: 1708
Comentează add

NASA pune 5 milioane şi jumătate de dolari la dispoziţia tuturor inventatorilor amatori şi persoanelor entuziasmate de tehnologie care ajută agenţia să trimită sateliţi cubici.

Cum pot fi câştigate 5 milioane de euro de la NASA

alex-olaru

Foto: NASA

NASA pune 5 milioane şi jumătate de dolari la dispoziţia tuturor inventatorilor amatori şi persoanelor entuziasmate de tehnologie care ajută agenţia să trimită sateliţi cubici de mici dimensiuni spre Lună şi mai departe.

Spre deosebire de cei convenţionali, sateliţii-cub pot fi trimişi câte 15 sau 20 de sateliţi deodată cu o singură rachetă.

Sunt doar cu puţin mai mari decât o cană de ceai şi pot face multe datorită miniaturizării continue a tehnologiilor, iar NASA spune că ar putea să o ajute să-şi îndeplinească viitoarele misiuni mai bine, mai repede şi mai ieftin:â.

Un grup de sateliţi-cub ar putea face simultan mai multe măsurători.

De exemplu, am putea urmări o furtună de pe Marte în moduri în care un singur satelit convenţional nu ar putea.

În plus, micii sateliţi-cub sunt mult mai ieftini în comparaţie cu sateliţii mari şi necesită mult mai puţin timp pentru a fi construiţi şi testaţi.

Datorită structurii lor mici şi cubice ocupă mult mai puţin loc într-un vehicul de lansare şi este nevoie de mai puţin combustibil pentru a-i trimite în spaţiu.

Astfel că, în loc de a lansa un singur satelit cu o rachetă, am putea trimite un set de 15 sau 20 de sateliţi-cub deodată. 

Toţi cei care vin cu soluţii viabile pot primi o parte din cele 5 milioane şi jumătate de dolari şi, în plus, au şansa de a participa la explorarea spaţiului cu satelitul contruit chiar de ei.


Etichete NASACum pot fi câştigate 5 milioane de eurosateliţii-cub

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live