Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

13 Ianuarie 2021
Vizualizari: 96
Comentează add

Au fost imunizate până acum peste 2.600 de persoane, dar în paralel se fac şi pregătiri pentru demararea fazei a doua a vaccinării.

Cum decurge vaccinarea în județul Hunedoara

ilie-pintea

     

În judeţul Hunedoara continuă vaccinarea personalului medical şi a celui din serviciile critice ale statului.
 
Au fost imunizate până acum peste 2.600 de persoane, dar în paralel se fac şi pregătiri pentru demararea fazei a doua a vaccinării, care începe vineri, 15 ianuarie.
 
Instituţiile fac deja liste cu cei care doresc să beneficieze de unul dintre cele două seruri de imunizare.
 
Reporter: Imunizarea personalului medical continuă și în aceste zile, iar autoritățile sanitare din Hunedoara au adus o nouă tranșă de doze cu vaccinul împotriva COVID-19. Directorul executiv de la Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, Sebastian Mezei:
 
Sebastian Mezei: Am fost printre primele judeţe din ţară care am demarat campania de vaccinare. Noi o continuăm. Am fost deja să luăm a cincea tură pe vaccin. Până în acest moment, în total, avem 2.663 de persoane vaccinate la nivelul județului. Continuăm vaccinarea la personalul medical. Urmează să lansăm etapa a doua.
 
Reporter: Chiar dacă media cazurilor raportate în ultima perioadă se menține în jurul datei de 1,5 cazuri la mia de locuitori, a crescut numărul pacienților internați în stare gravă și cel al deceselor.
 
Sebastian Mezei: Din păcate, nu există zi fără deces. Avem o medie pe ultimele 14 zile de 30 decese pe zi. Aici e tristă situația și sper, cumva, să se îmbunătățească.
 
Reporter: Pentru cea de-a doua etapă a imunizării, mai multe instituții au început să întocmească liste cu personalul care dorește vaccinarea, între acestea numărându-se și Universitatea Petroșani, unde studenții vor să se întoarcă la cursuri cât mai curând.
 
(RS)

Etichete Hunedoaravaccinare(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live