Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Bucur

28 Noiembrie 2018
Vizualizari: 613
Comentează add

Fanii sporturilor de iarnă au de ales între câteva întreceri principale din noul sezon.

Cum arată începutul de sezon în principalele sporturi pe zăpadă

gabriel-bucur

Sursa foto: FIS Ski Jumping

Când turneele importante de tenis au trecut, iar mingea de fotbal mai mult se rostogolește pe terenurile înghețate, înseamnă că a venit momentul să dăm startul competițiilor sportive de hibernale.

Începem cu cea mai proaspătă Cupă Mondială, cea de biatlon, care se pregătește de prima etapă, în Alpii Iulieni din Slovenia, pe platoul Pokljuka. Derivat din pregătirea militară nordică și punând la încercare atât dibăcia din schi fond, cât și țintirea cu pușca pe umăr, biatlonul pregătește, începând de duminică, probele de individual, sprint și urmărire, precum și ștafeta mixtă și cea de perechi, la feminin și masculin. Rămâne drept reper francezul Martin Fourcade, biatlonistul care a câștigat cele mai multe sezoane de Cupă Mondială, cu nu mai puțin de 7 globuri de cristal în colecție. La feminin, veterana finlandeză Kaisa Mäkäräinen, campioana en titre, va forţa pentru încă un sezon perfect.

Trecem la un alt sport de iarnă simpatizat de publicul din România, respectiv săriturile cu schiurile. Mai sunt câteva zile până la primele etape din calendarul feminin, Tripla de la Lillehammer, din sudul Norvegiei, în vreme ce băieții vor concura în Rusia, la Nijni Taghil, unde japonezul Ryoyu Kobayashi vrea să demonstreze că nu este Icarus, ale cărui aripi s-au topit când a zburat prea sus.

Niponul în vârstă de 22 de ani a surprins pe toată lumea când s-a clasat pe locul al treilea în etapa inaugurală de la Wisla (în Polonia), apoi a câștigat, pentru prima dată în carieră, o etapă de Cupă Mondială, la Ruka (în Finlanda). Kobayashi conduce ierarhia generală, cu 260 de puncte cumulate, urmat de polonezii Kamil Stoch, cu 195 de puncte, și Piotr Zyla, cu 145 de puncte.

România va găzdui două etape mondiale de sărituri cu schiurile, dar la feminin, mai exact în luna ianuarie, pe trambulinele de la Râșnov.

Schiul alpin nu se lasă mai prejos. Sfârșitul acestei săptămâni coincide cu cele trei concursuri din inima Statelor Unite ale Americii. La Beaver Creek, în Colorado, pârtiile vor suporta, pe rând, două întreceri de viteză, adică un super-G și o coborâre, precum și o demonstrație de tehnică, printr-un slalom uriaș. Cu 130 de puncte, austriacul Vincent Kriechmayr conduce clasamentul general, aflat încă în fază incipientă, în timp ce la fete lider e americanca Mikaela Shiffrin, cu 310 puncte.


Etichete sporturi de iarnasarituri cu schiurileschi alpinbiatlon

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live