Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

9 Mai 2020
Vizualizari: 386
Comentează add

Ziua Victoriei a fost marcată în Rusia de parade aeriene în 47 de orașe, cea mai mare la Moscova, unde deasupra Pieței Roșii au trecut 75 de avioane și elicoptere.

Cum a fost marcată Ziua Victoriei în Rusia

alexandru-beleavski-moscova

La Moscova, rigorile impuse de pandemie au redus la minimum manifestările jubiliare consacrate aniversării a 75 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste. (A girl with a red flag poses for photo in downtown Moscow as she marks the 75th anniversary of the victory over Nazi Germany in World War Two, May 9, 2020.  Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)

Ziua Victoriei - 9 Mai este cea mai mare sărbătoare națională din Rusia, dar rigorile impuse de pandemie au redus la minimum manifestările jubiliare consacrate aniversării a 75 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste.

În cadrul unei ceremonii scurte și sobre, fără public și invitați, președintele Vladimir Putin a depus flori la Memorialul Soldatului Necunoscut de lângă Kremlin şi monumente ale orașelor sovietice decorate cu titlul de "Oraș erou".

Într-un scurt mesaj rostit în fața Memorialului, el i-a felicitat pe ruși cu ocazia Zilei Victoriei, o zi sacră - a subliniat acesta -, şi a adus omagiu soldatului sovietic, veteranilor de război şi sacrificiului popoarelor Uniunii Sovietice.

Vladimir Putin: EI au salvat patria, viața generațiilor viitoare, au eliberat Europa, au apărat lumea, au reclădit orașele și satele.

La finalul mesajului întrerupt de un moment de reculegere, președintele Putin a făcut apel la unitate: "Când suntem uniți, suntem de neînvins" - a subliniat liderul de la Kremlin, ceremonia încheindu-se cu defilarea Regimentului Prezidențial în frunte cu drapelul Victoriei.

Ziua Victoriei a fost marcată în Rusia de parade aeriene în 47 de orașe, cea mai mare la Moscova, unde deasupra Pieței Roșii au trecut 75 de avioane și elicoptere.


Etichete (ii)moscovaziua europeiziua victoriei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live