Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

11 Mai 2020
Vizualizari: 1495
Comentează add

Cultura în vremea pandemiei

-

Radio România Cultural organizează, miercuri, 13 mai, de la ora 13:00, o dezbatere națională dedicată impactului major pe care criza COVID 19 îl are asupra culturii. Dezbaterea este găzduită în FM și live video pe canalul Youtube și pe pagina de Facebook ale Radio România Cultural.

Managerii și organizatorii marilor evenimente culturale din România vor dezbate situația actuală a culturii și vor căuta soluții pentru ca acest domeniu vulnerabil să poată supraviețui.

Sălile de spectacole s-au închis, festivalurile și târgurile s-au anulat, piața de carte a scăzut, cea de artă este în declin, educația se face online, oamenii de știință s-au împărțit în diverse tabere. Ce se va întâmpla cu domeniul cultural după ce se relaxează restricțile? Care sunt soluțiile guvernanților? Dar ale artiștilor independenți?

Jurnaliștii Georgiana Petrache și George Gîlea vor adresa toate aceste întrebări managerilor și organizatorilor marilor evenimente culturale printre care se vor număra: Ion Caramitru – director al Teatrului Național din București și președinte UNITER, Tudor Giurgiu – președinte TIFF, Constantin Chiriac – președinte FITS, Lidia Bodea – director general al editurii Humanitas, Ioana Chereji - director de comunicare al festivalurilor Untold și Neversea, Mihai Constantinescu - director Artexim, organizator al Festivalului Internațional George Enescu, Alexandru Tomescu – violonist, Simona Neumann – director al Asociației Timișoara 2021, Ciprian Ștefan – director al Rețelei Naționale a Muzeelor din România și Călin Dan – director al MNAC București.

Dezbaterea va fi transmisă, miercuri, 13 mai, de la ora 13:00, în direct pe canalul Youtube și pe pagina de Facebook ale Radio România Cultural și înregistrată, începând cu ora 17:10, pe toate frecvențele FM ale RRC.

Producător: Adina Dragomir.

(PH)


Etichete culturapandemieRadio România Cultural(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live